Trav

Nå i dag er det drøssevis av idretter man kan satse penger på. Selv om utvalget er enormt er det én tradisjonell sport som fremdeles er meget attraktiv, nemlig trav. For mange sportselskere er trav en idrett man ser på i påvente av andre sportslige begivenheter, for eksempel i forkant av hovedkampen i fotball på lørdager. For travelskere er det derimot ingenting som gir større underholding enn å sitte med en V75-lapp, enten på travbanen live eller hjemme i stua, og heie på ”sin” hest. Det at premieutbetalingene ofte er gode, enkelte ganger svært høye, gjør dessuten at mange får øynene opp for trav. Har man i tillegg gode kunnskaper om hestene, kuskene, form og liknende, så kan det være riktig spennende å tippe på hest.

De første travløpene

Verdens første travløp anses av mange å ha skjedd i Nederland på midten av 1500-tallet. Løpet besto av omkring 3000 hester, med den hensikt å gjøre det vanskelig å tippe vinnerhesten. I løpet av 1800-tallet spredte trav seg videre til blant andre Nord-Amerika og nærmest samtidig begynte trav å bli større og større også i Storbritannia. I Italia hadde det på dette tidspunktet vært vanlig med hestekonkurranser i lengre tid, riktig nok med vogn, men da trav ble introdusert i Frankrike i 1836 tok det ikke lang tid før interessen for trav økte også i Italia.

Travspill i dag

De mest vanlige travspillene i dag er V5 og V75. Førstnevnte var først ute, og i Sverige ble spillet introdusert i 1959. V5 står enkelt og greit for Vinn på 5 rette. V5 har siden fått flere oppfølgere, deriblant nevnte V75, V65 og V4.

I trav er det en rekke måter å tippe på. I hvert eneste løp kan man satse penger på den hesten man tror vil vinne løpet. Men husk at favoritthester vil gi vesentlig lavere odds enn antatt svakere hester, så her vil forkunnskaper kunne gi deg et fortrinn. Man kan også tippe på at en spesifikk hest havner i en topp-3 plassering. Den mest populære spillformen har i lang tid vært V75. Her går syv løp av stabelen, og spilleren tipper vinneren i hvert av løpene. For å få premieutbetaling må man tippe riktig vinner i minst fem av de syv løpene. Flere rette vil naturligvis resultere i høyere premie. Spilleren har dessuten mulighet til å satse på flere hester i hvert løp for å øke sjansene til å tippe korrekt vinnerhest, men dette vil naturlig nok koste mer. Av andre tippemetoder, kan man tippe ”dagens dobbel/trippel”. Her må man tippe riktig vinnerhest i to spesifikke løp, hvilket kan generere i pene premiebeløp, særlig hvis favoritthestene ikke vinner.

V75 foregår som regel på lørdager og bruker å være det løpet som traventusiaster ser mest fram til. Men dersom man ikke klarer å vente mellom V75-løpene kan man følge med og tippe på de øvrige V-løpene som nevnt over, på tilnærmet lik måte som på V75. Alle innsatser kan settes på internett eller hos den lokale spillekiosken, men man bør utvilsomt også ta seg en tur ned på travbanen innimellom. Der vil spenningen være til å ta og føle på, og gleden og stemningen av å se hestene løpe forbi deg vil gi deg det lille ekstra. Minste rekkepris på V75 er 50 øre, og antall rekker du har på kupongen totalt bestemmes av antall hester som er markert i hvert løp multiplisert med hverandre. Du får dermed totalsummen på kupongen ved å multiplisere antall rekker med pris per rekke. Med andre ord kan trav tippes på for både nybegynnere som vil satse små beløp, men også for mer erfarne spillere som vil gå inn med større innsatser.

Anbefalte plasser å spille:

Spillsted Oddsbonus Omtale Besøk

100% opptil 1000 kr

Guts odds

100% opptil 1000 kr

Unibet odds

100% opptil3000 kr

Betsafe odds

100% opptil2000 kr

Betsson odds

60 freespins direkte til din innboks!

- Gratis spill uten innskudd eller omsetningskrav

- No deposit-bonuser, freespins og mye mer

- Bli den første til å dra nytte av eksklusive tilbud

Takk! Vi vil snart sende deg en e-post der du kan aktivere dine gratis spinn, så hold et øye med innboksen din!

60 ekte gratis spinn til din innboks

Freespins uten innskudd eller omsetningskrav! 

Takk! Vi vil snart sende deg en e-post der du kan aktivere dine gratis spinn.

Privacy Policy