Oddsen ble mer enn bare en hobby

Skjermbilde av Betsafe

Skjermbilde av Betsafe

Geir Magne Skogheim Gjersvoll leverte sin første tippekupong som tiåring. Ti år senere hadde han skapt seg et levebrød, som oddssetter i Betsafe.com.

Med en nettoinntekt på 2.059.684 kroner i 2011 har Geir Magne Skogheim Gjersvoll til salt i grauten og vel så det. 28-åringen fra Hovenøran på Holssanden har imidlertid ikke mistet bakkekontakten av den grunn, vel vitende om at 2011 ble et helt spesielt år for hans del.

Høyt rangert

Men før vi forklarer den skyhøye inntekten, må vi begynne der det hele startet. Geir Magne ble tidlig bitt av tippebasillen, men da han leverte sin første kupong til Norsk Tipping som tiåring, drømte han neppe om at han ti år se-nere skulle ha jobb som oddssetter i et bettingselskap, og attpåtil være rangert som en av de beste i sitt fag her til lands.

– Tippingen og interessen for vinteridretter og fotball har alltid vært en hobby og lidenskap for meg. Derfor føler jeg meg i grunnen privilegert når hobbyen har blitt en profesjon. Jeg stortrives rett og slett.

Oddsnet.com

Geir Magne forteller at tippeinteressen skjøt fart da han i det herrens år 2000 oppdaget at det gikk an å spille på nett. Han ordnet seg konto og dermed var sirkuset i gang. Geir Magne ble raskt en del av oddsnet.com, et nettsted der folk uforpliktende kan legge inn tips. Sunndalingens tips ble lagt merke til og etter hvert fikk han status som offisiell tipser, ubetalt sådan. Under studenttilværelsen på linjen for informatikk ved Høyskolen i Molde, kom Geir Magne i 2005 i kontakt med folk som jobbet i bettingbransjen.

Betsafe.com

– De planla da å etablere et nytt bettingselskap. Jeg ble med i det forberedende arbeidet og da Betsafe.com kom på lufta i 2006 hadde jeg allerede fått jobb der. Jeg kjøpte også en del aksjer i selskapet og da Betsson Group kjøpte opp Betsafe.com, solgte jeg disse aksjene til en helt annen verdi enn de ble kjøpt for. Det er hovedårsaken til at jeg kom opp i over to millioner kroner i nettoinntekt i fjor. Jeg visste at 2011 ble et bra inntektsår, men var faktisk ikke helt klar over at det ble så bra. Men jeg blir nok ikke å finne på inntektstoppen når 2012-ligningen legges ut. Lønna som oddssetter er ikke så bra.

Geir Magne har en bachelorgrad i systemutvikling fra Høyskolen i Molde, men han har ikke fått brukt utdannelsen sin. Oddsjobben har blitt altoppslukende og 28-åringen fra Holssanden har ikke tenkt å gi seg med det første.

Blir avvist

– Men har du selv vunnet mye på oddsen og i tipping?
– Jeg har vunnet en del. Kvittet meg relativt fort med studielånet, for å si det sånn. Har vel vært oppe i sekssifrede beløp, men det er de mange små gevinstene, som til slutt blir relativt store beløp, året sett under ett. Jeg har jo ikke anledning til å spille i eget selskap, men kan spille i andre selskaper. Men dersom Geir Magne Skogheim Gjersvoll satser store beløp på oddsen i andre selskaper, blir han avvist eller regelrett kastet ut. Navnet er kjent i miljøet og dermed blir min innsatsgrense kraftig redusert. – Du er rett og slett for god? – Blir nok betraktet som det i bettingmiljøet. De engelske bookmakerne er verst i så måte.

Må læres

– Men du har vel kompiser som mer enn gjerne låner bort navnet sitt?
– Jo, det har blitt noen spørsmål om det, men det er bare en ting som er sikkert og det er at dersom du skal bli god i dette gamet, så må du følge med selv og alltid sørge for at du har den beste oddsen. Marginene er små og skal du tjene penger må du vite hva en holder på med.

Ser alt

– Hva har du gjort for å bli en god oddssetter?
– Mitt område er vinteridrett, samt norsk og islandsk fotball. I norsk fotball er jeg oddssetter både for tippeligaen, adeccoligaen og også en del i lavere divisjoner. Jeg har nok vært mer enn vanlig interessert i både vinteridrett og fotball, og jeg har gått nokså detaljert til verks i mine studier av disse idrettene. Fikk med meg det meste som foregikk på TV, har lest mange referat, sett bak resultatene og har lært utrolig mye av det. Det er ikke alltid at et godt resultat betyr styrke, det kan også handle om flaks, som da Lars Berger ble verdensmester på ski. Betsafe.com tjente gode penger på det VM-gullet.

Været

– Hender det at du som oddssetter går så grundig til verks at du også sjekker værmeldingene?
– I vinteridrettsgrenene kan det meste skje, også med været. Været kan spille inn på resultatet og derfor er været ingen uvesentlig faktor for oddsen. I fotball handler det mer om å se bak resultatene og være oppdatert på skader, spillere i karantene og alle andre faktorer som kan ha innvirkning på et lags prestasjoner. Men selv ikke en oddssetter kan forutse alt og det er jo tross alt det som gjør dette så spennende, ikke minst for tipperen. Som oddssetter må jeg også følge nøye med etter at oddsen er lagt ut. Det kan skje endringer underveis og disse er det viktig for spillselskapene å fange opp, slik at oddsen kan endres.

Malta

– Du jobber hjemmefra, men blir ikke det litt stusslig i lengden?
– Jo, det kan bli det i perioder. Betsson har fire oddssettere i Norge og vi treffes innimellom. Da blir det mye fagprat, men ikke bare det. Hovedkontoret ligger på Malta. Der er det mange ansatte. Jeg har vært der en del ganger, men kunne ikke tenke meg å ha fast tilholdssted der. Alt for varm.

På direkten

– Sitter du fortsatt mange og lange timer foran TV-skjermen når NRKs sportslørdager og søndager rulles ut i vinterhalvåret?
– Det gjør jeg. Får som regel med meg alt. Ellers hentes jo det meste av informasjon på nettet. Men det er noe med å se vinteridrett på direkten. En lærer mye og skjønner hva som foregår. Den kunnskapen har en oddssetter god bruk for.
– Men selv du har vel opplevd nedturer som tipper?
– Jo, det har jeg, men det har heldigvis jevnet seg ut relativt fort og totalt sett ligger jeg nok godt på plussida.

Få 300% casinobonus opptil 2000 kroner

60 freespins direkte til din innboks!

- Gratis spill uten innskudd eller omsetningskrav

- No deposit-bonuser, freespins og mye mer

- Bli den første til å dra nytte av eksklusive tilbud

Takk! Vi vil snart sende deg en e-post der du kan aktivere dine gratis spinn, så hold et øye med innboksen din!

60 ekte gratis spinn til din innboks

Freespins uten innskudd eller omsetningskrav! 

Takk! Vi vil snart sende deg en e-post der du kan aktivere dine gratis spinn.

Privacy Policy